Trots op onze groepsbrede ISO 14001 milieumanagement-certificering

Trots op onze groepsbrede ISO 14001 milieumanagement-certificering
Radson

Trots op onze groepsbrede ISO 14001 milieumanagement-certificering

Onze klanten hebben terecht hoge verwachtingen van ons. Bij Purmo Group streven we ernaar elke dag te voldoen aan deze verwachtingen en onszelf de hoogste normen te stellen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Onze klanten hebben terecht hoge verwachtingen van ons. Bij Purmo Group streven we ernaar elke dag te voldoen aan deze verwachtingen en onszelf de hoogste normen te stellen. Deze worden versterkt door de ISO-certificeringen die in onze verschillende fabrieken zijn verkregen. Een certificaat waar we bijzonder trots op zijn is de ISO 14001 voor milieumanagementsystemen. Dit versterkt onze duurzaamheids-inspanningen en biedt onze klanten garanties die gemoedsrust bieden.

ISO 14001 is de internationaal erkende norm voor milieubeheersystemen (EMS). Net als andere ISO-normen is deze ontwikkeld door de onafhankelijke Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO). ISO 14001 biedt organisaties een kader voor het ontwerpen en implementeren van een EMS en het voortdurend verbeteren van hun milieuprestaties.

Milieubeheer volgens ISO 14001 is gebaseerd op de toepassing van bewezen management-tools. Volgens deze norm omvat een EMS de organisatorische structuur, praktijken, processen, verantwoordelijkheden, en middelen die nodig zijn om de milieu-effecten van een organisatie te beheren en te beïnvloeden en om haar milieuprestaties te verbeteren. Het belangrijkste doel van milieubeheer is het minimaliseren van de milieu-effecten, het verhogen van de efficiëntie van hulpbronnen en het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken in bedrijfsprocessen.

In de praktijk komt er heel wat kijken bij het behalen van de certificering, variërend van het naleven van milieuwetten en -voorschriften en het beoordelen van milieu-effecten tot het identificeren van risico’s en kansen en het trainen van medewerkers in milieuvriendelijke praktijken. “De ISO 14001 daagt ons uit om elk jaar beter te worden en het milieubeheer in al onze afdelingen en fabrieken voortdurend te optimaliseren. Iedereen binnen Purmo Group draagt op zijn manier bij en het is geweldig om het resultaat van al die inspanningen te zien”, zegt Carina Schnellinger, Health and Safety Manager bij Purmo Group.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top