Inzichten uit de sector: de essentiële rol van een HVAC-installateur

Inzichten uit de sector: de essentiële rol van een HVAC-installateur
Radson

Inzichten uit de sector: de essentiële rol van een HVAC-installateur

HVAC-installateurs spelen een essentiële rol bij de creatie en het onderhoud van de op maat gemaakte aanpak die elk project vereist. Maar welke uitdagingen brengt dat met zich mee?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Er is geen enkel gebouw of HVAC-systeem dat 100% hetzelfde is. Elk project, ongeacht of het een nieuwbouw of renovatieproject betreft, vereist een op maat gemaakte aanpak met verschillende facetten om het gezonde en comfortabele binnenklimaat te bereiken waar we allemaal naar streven. HVAC-installateurs spelen een essentiële rol bij een dergelijke creatie en het onderhoud ervan. Om na te gaan welke uitdagingen een dergelijke functie met zich meebrengt, spraken we met Johan Gustafsson, Purchase Manager bij Radiator VVS, een van de grootste HVAC-installatiebedrijven van Zweden.

Als we Johan vragen wat hij zoekt bij een leverancier, is het antwoord veelzijdig en benadrukt hij opnieuw de samenhang tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij een HVAC-installatie. De belangrijkste factoren die hij vermeldt, zijn: een goed product, een betrouwbaar merk, een all-round ondersteuning en een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Als leverancier die veel belang hecht aan duurzaamheid, zijn we altijd geïnteresseerd in hoe onze klanten dit zien en ervaren. HVAC-installateurs spelen hier absoluut een essentiële rol, omdat zij ervoor zorgen dat onze duurzame producten en oplossingen de eindgebruiker bereiken. Door duidelijke informatie te verstrekken, helpen we installateurs weloverwogen keuzes te maken, zodat ze hun klanten op hun beurt op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen.

Johan bevestigt dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor hen, maar ook voor hun klanten. “We houden bijvoorbeeld rekening met de milieu-impact van de producten die we kopen, maar ook in ons inkoopproces door waar mogelijk lokaal in te kopen. Iedereen is zich bewust van het belang van duurzaamheid. In de praktijk zien we echter nog steeds veel kortetermijndenken, waarbij de focus nog steeds meer ligt op prijsstelling en esthetisch design. Ik ben er echter van overtuigd dat zal veranderen dit in de toekomst.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top