Duurzaam inkopen: een belangrijke stap op weg naar een betere toekomst

Duurzaam inkopen: een belangrijke stap op weg naar een betere toekomst
Radson

Duurzaam inkopen: een belangrijke stap op weg naar een betere toekomst

Nu de juiste keuzes maken en rekening houden met de lange termijn effecten van onze acties vandaag is essentieel om een betere toekomst te creëren. Bij Purmo Group stellen wij alles in het werk om de weg vrij te maken naar een mooiere toekomst.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Duurzaam inkopen
Het engagement dat tegenwoordig bijzonder relevant is, is verantwoord inkopen. Met een nieuwe manier om materialen in te kopen, zoals staal, messing, kunststof en verpakkingsmaterialen, kiezen we voor een groener productie- en leveringsproces. Vooral met staal maken we grote vooruitgang. Sinds begin 2020 werken we bijvoorbeeld samen met staalleveranciers in heel onze productie om sterkere maar dunnere staalsoorten te gebruiken en staalplaten te produceren die dezelfde warmteprestaties en drukbestendigheid bieden. Dit heeft ons de mogelijkheid geboden de hoeveelheid materiaal en afval te verminderen en de energie-efficiëntie in het productieproces te verhogen.

Bovendien hebben we ons er vorig jaar toe verbonden vanaf 2026 vrijwel emissievrij staal in te kopen. Dit staal resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot tot 95% in vergelijking met de traditionele staalproductie op basis van kolen. 2026 zal dus opnieuw een belangrijke mijlpaal zijn en het begin van een lange termijn verbintenis, aangezien we een bindende overeenkomst hebben gesloten voor de aankoop van 140.000 ton koolstofneutraal staal tussen dan en 2033. Dit zal meer dan 10% van ons jaarlijkse staalverbruik omvatten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top