De veelzijdige toepassingen van waterstof

De veelzijdige toepassingen van waterstof
Parkstad Opleidingen

De veelzijdige toepassingen van waterstof

Zie hoe waterstof in diverse sectoren een revolutie teweegbrengt

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In de zoektocht naar duurzame energiebronnen staat waterstof centraal als een veelbelovende oplossing. Als een van de meest voorkomende elementen op aarde biedt waterstof namelijk een breed scala aan toepassingen die variëren van transport tot industriële processen en energieopslag. In dit artikel gaan we verder in op deze toepassingsmogelijkheden.

Op dit moment wordt in Nederland vrijwel alleen grijze waterstof geproduceerd (waterstof gemaakt van aardgas). De verwachting is dat er in de toekomst meer blauwe en groene waterstof wordt geproduceerd. Groene waterstof is momenteel nog duur, maar naar verwachting – en zoals bij elke nieuwe technologie wordt verwacht – zal de prijs dalen zodra er meer groene waterstof wordt gemaakt. Gekeken naar alle kosten en de duurzaamheid is de vraag of we nu niet veel meer op groene waterstof moeten gaan inzetten.

In ons artikel besteden we, in volgorde van urgentie, aandacht aan de volgende vier toepassingen waarin waterstof in de toekomst een rol gaat spelen:

– Waterstof als opslag- en transportmedium
– Waterstof in industriële toepassingen
– Waterstof in de mobiliteitssector
– Waterstof in de gebouwde omgeving

Waterstof als opslag- en transportmedium
In een tijd waarin energiecongestieproblemen op het elektriciteitsnet dagelijks nieuws zijn geworden en de noodzaak van een energietransitie steeds urgenter wordt, rijst de vraag: hoe gaan we om met de pieken in energievraag die zich voornamelijk voordoen in het voorjaar en het najaar? Batterijopslag en warmteopslag lijken hiervoor ontoereikend te zijn. Daarentegen wordt het omzetten van overschotten aan groen opgewekte elektriciteit (zoals zon- en windenergie) naar waterstof steeds meer besproken als een haalbare oplossing. Maar hoe kan waterstof helpen bij het oplossen van energiecongestieproblemen?

Lees verder via onderstaande link 👇

Foto: Audio und Werbung / Shutterstock

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top