De toekomst van installateurs

De toekomst van installateurs
Stiebel Eltron Nederland BV

De toekomst van installateurs

We moeten van het gas af is een veel gehoorde uitspraak. Maar wat betekent dat voor installateurs? Kan elke installateur zomaar duurzame elektrische producten aansluiten of is daar meer voor nodig?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De installatiebranche is constant in beweging. In de duurzame oplossingen van nu komt zowel W- als E techniek kijken. En moet je dus als installateur van alle markten thuis zijn. Zo is er kennis nodig van de koelkring, hydraulische en elektrische schakelschema’s en regelparameters. Ook zijn verschillende berekeningen, zoals een warmteverliesberekening, van cruciaal belang. De installateur die kennis en kunde heeft van zowel W- als E techniek is voorbereid op de toekomst.

Advies gevraagd!
Los van alle technische skills waar de markt op dit moment om vraagt, wordt de installateur steeds vaker om advies gevraagd: “Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?” “Hoe zit dat met de subsidie voor zonnepanelen?” “Hoe verduurzaam ik mijn huis?”. Uiteindelijk kan het juiste advies, de doorbraak zijn om een klus te krijgen. Voor het beantwoorden van deze vragen is kennis nodig. Want uiteindelijk wil je het juiste advies geven aan jouw klant.

Spiekbriefjes
Onze collega Mike Douma is voor STIEBEL ELTRON vaak op pad voor ingebruiknames, projectbegeleidingen, advies en complexe storingen. Ondanks zijn ervaring geeft hij aan echt niet alles uit zijn hoofd te weten. Mike: “Veel informatie is te vinden op het apparaat zelf, eigenlijk een spiekbriefje voor de installateur. Combineer je deze informatie met de juiste tools, dan komen de antwoorden vanzelf. Dat maakt het werk van een installateur een stuk makkelijker!”

Even een handigheid in krijgen
Er is dus vakkennis nodig om de huidige ontwikkelingen bij te houden. Maar belangrijker nog leren om de vakkennis toe te passen. Denk je nou na het lezen van dit stuk, ik wil me ontwikkelen in het advies geven aan klanten? Of wil je juist meer basiskennis en leren monteren. Of kun je dat allemaal al en wil je je vooral bezighouden met inbedrijfname en storingen? STIEBEL ELTRON biedt gratis eendaagse trainingen aan op elk gebied. Zo ben jij voorbereid op de toekomst!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top