Avans Hogeschool

Avans Hogeschool
Priva

Avans Hogeschool

ecoBuilding heeft in een pilot op de campus van de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch een besparing van bijna 40% op het aardgasverbruik opgeleverd

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Duurzaam, het nieuwe normaal

Goed onderwijs is echter niet het enige dat hoog op de agenda van Avans staat. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. De universiteit gelooft dat haar studenten de toekomst zijn en een grote rol zullen spelen in de transitie naar een duurzamere samenleving. Avans is er om hen te begeleiden. In feite is duurzame ontwikkeling een rode draad in het onderwijs, de onderzoeksactiviteiten en natuurlijk de werk- en leeromgeving van de universiteit. Deze ambitie komt ook in de praktijk tot uiting, bijvoorbeeld in de campusvoorzieningen.

Zo moeten alle gebouwen in 2030 minimaal energieneutraal zijn. “Dit wordt een behoorlijke uitdaging voor een universiteit met een enorme variëteit aan gebouwen op verschillende locaties”, geeft Sebastian van Velthoven, contractmanager en energiecoördinator van de universiteit toe. “We investeren onder meer in hernieuwbare energie, met zonnepanelen op elk dak, en we stellen energiebesparingsplannen op voor al onze locaties om het verbruik systematisch te verminderen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top